Franciska

Franciska

Franciska

Franciska er et band fra Nibe i Nordjylland, stiftet af Janne Franciska i foråret 2015. Stilen er rock med personlige tekster fra Jannes eget liv, som giver bandet en unik tilgang til musikken.

Historien starter for over 10 år siden, hvor Janne Franciska prøvede at skyde musikkarrieren i gang. Der blev indspillet album med egne sange, deltagelse i DRs talentshow “Stjerne for en aften” og ikke mindst over 10 års optræden på Irish Pub på Nibe Festival.

Men musikdrømmene gik ikke i opfyldelse. I stedet skulle hun tænke på familie, uddannelse som musikpædagog osv.

I foråret 2015 valgt Janne igen, at starte sit eget band. Målet var ikke helt defineret og ideen var, at spille noget kopimusik blandet med egne sange. Men da Simon Wedege, den aalborgensiske guitarist der først kom med i bandet, hørte sangen “Twisted Hero”, som Janne skrev for 10 år siden, var der ingen tvivl. Det skulle være originalt.

Efter Simon, fulgte Søren Vennegaard med i bandet på bas og lige før de skulle i studiet, fik de trommeslager Jess Gertsen med i bandet.

I Dreamland studiet i Nibe blev der indspillet tre sange sammen med producer Thomas Becker Larsen til den kommende EP. Janne har skrevet tekst og musik til de tre sange “Twisted Hero”, “Another Life” og “Set Me Free”, der alle tager udgangspunkt i hendes eget liv.

“Når jeg skriver en sang er det ikke bare en sang. Jeg har et budskab jeg skal ud med. Noget kun musikken kan udtrykke,” forklarer Janne Franciska.

Musikken betyder alt for Janne og det er ikke for sjov, at hun har tatoveret ordene “Where words fail, music speaks”. Det har naturligvis været en udvikling, hvor Janne og resten af bandet Franciska nu tør realisere musikdrømmene.

Franciskas kommende EP udgives den 27. februar 2016 ved et arrangement i Nibe Bryghus.

Bandmedlemmer:

Janne Franciska: Guitar/vokal

Simon Wedege: Guitar

Søren Vennegaard: Bas

Jess Gertsen: Trommer

Kontaktoplysninger (Presse og booking):

Kontaktperson: Janne Franciska

Telefon: 61662681

Mail: contact@franciskarocks.com

Online:

Web: www.franciskarocks.com